دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
حجت الاسلام عباسعلی شاملی

حوزه / حجت الاسلام والمسلمین شاملی عضو هیئت علمی جامعة المصطفی در سفر به کشور مجارستان و حضور در دو دانشگاه مهم این کشور، به تبیین معارف اهل بیت علیهم السلام در جمع دانشجویان این دانشگاه ها پرداخت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری «حوزه»، دغدغه ها، تلاش ها و پیگیری های انجام گرفته برای بسترسازی و هموار نمودن مسیر تبادلات علمی و فرهنگی میان جمهوری اسلامی ایران و کشور مجارستان در نخستین گام، این تبادلات را به آغاز همکاری های علمی و فرهنگی میان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی دو کشور  منتهی نمود  به طوری که پس از اعزام حجت الاسلام و المسلمین عباسعلی شاملی از اعضای هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیة گام نخست این همکاری ها برداشته شد و تلاش های سفیر جمهوری اسلامی ایران در بوداپست را عملیاتی کرد.

به دنبال درخواست سفیر جمهوری اسلامی ایران در مجارستان و دعوت رسمی دانشگاه های بوداپست، دبیر کل مجمع جهانی اهل البیت(ع) پس از جلب موافقت رئیس جامعة المصطفی العالمیه، حجت الاسلام والمسلمین شاملی را برای راه اندازی بستر آکادمیک مطالعات اسلامی و تدریس دروس شیعه شناسی به کشور مجارستان اعزام داشت.

پرفسور میکلوس شارکوزی از سوی دانشگاه پروتستانی کارولی و پرفسور ایوان ژانتو از سوی دانشگاه إلته که مهم ترین دانشگاه مجارستان است میزبانان حجت الاسلام دکتر شاملی در برگزاری درس و سمینار شیعه شناسی در شهر بوداپست بودند.

در این سفر علمی موضوعاتی که مشتی از خرمن معارف مکتب اهل بیت عصمت و طهارت بود طی نشست های علمی در جمع دانشجویان و علاقمندان معارف اسلامی مورد گفتگو و بررسی قرار گرفت.

موضوعاتی که در جمع دانشجویان مجارستان مطرح شد

بازشناسی روند شکل گیری مکتب اهل البیت (ع) یا تشیع امامی پس از رحلت پیامبر اعظم (ص)، تبیین فلسفه امامت در اندیشه شیعیان امامی از نگاه آیت الله مصباح یزدی، تبیین و بازشناسی نقش و جایگاه ولایت فقیه در دوران غیبت کبری در عینیت بخشی به ولایت پیامبر و امام (ع) و حفاظت از کیان معارف اسلامی، تبیین و برجسته سازی نقش امام خمینی در معماری و هدایت نظام جمهوری اسلامی ایران از جمله محورهای مطرح شده در این دو دانشگاه بود.

ملاقات با  پرفسور میکلوس ماروت رئیس مؤسسه شرق شناسی ابن سینا در بوداپست و گفتگو برای توافق روی محور های همکاری برای امضای تفاهم نامه همکاری های علمی و فرهنگی و تبادل استاد و دانشجو میان این مؤسسه و مراکز علمی در حوزه علمیه قم موضوع مهم دیگر این سفر بود. ملاقات با خانم دکتر کینگا و سخنرانی در جمع ایرانیان مقیم بوداپست و حضور در حسینیه شیعیان عراقی به مناسبت اعیاد شعبانیه از دیگر برنامه های فرهنگی این سفر بود.

در این سفر قرار شد متن تفاهم نامه از سوی آقایان ماروت و شاملی تهیه و پس از نهایی سازی امضا از همین امسال عملیاتی شود.

همکاری های علمی (آموزشی و پژوهشی) در عرصه بازشناسی و تعمق در فلسفه مشاء به ویژه ابن سینا شناسی، آشنایی با شاخص های فقه شیعی، آشنایی با روند تحول دانش طب اسلامی گذشته، حال و آینده، تاریخ تحلیلی اسلام، آشنایی با چالش ها و پیش نیازهای اسلامی سازی علوم انسانی و اجتماعی، نوآوری ها و طبقه بندی های تخصصی در عرصه روایات و روند تخصصی سازی در علوم حدیث، طراحی تفاهم نامه برای آغاز همکاری با مرکز تدوین دانشنامه علوم عقلی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) ، تبادل استاد و دانشجو با جامعه المصطفی العالمیه در عرصه های آموزش و پژوهش از جمله محورهای مهم این تفاهم نامه است.

 در پایان به دو دانشگاهی که محل فعالیت علمی روحانی شیعی بوده است، اشاره می شود:

دانشگاه کارولی

این دانشگاه در سال 1855 تأسیس شده است و نام پیشین آن آکادمی مطالعات کلامی اصلاح شده پروتستانتی بوداپست بوده است. روند آموزش و پژوهش در این دانشگاه از شکل دینی صرف به دیگر عرصه های مطالعات مدرن و سکولار نیز کشیده شده است و امروزه مطالعات غیر مسیحی و رشته های رایج در دانشگاه های غیر دینی در این دانشگاه دنبال می شود.

دانشگاه إلته

این دانشگاه مهم ترین دانشگاه کشور مجارستان است که در سال 1635 یعنی 381 پیش تأسیس شده است. دارای 1800 نفر اعضای هیئت علمی، 16،017 نفر دانشجوی کارشناسی، 8،547 نفر دانشجوی ارشد، 1،442 نفر دانشجوی دکترا و واقع شده در شهر بوداپست است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha